Van Schaik C.S. / Juridische APK

Juridische APK

Het recht is voortduren in beweging. Een eenmaal opgesteld contract heeft een beperkte houdbaarheidsdatum. Het is daarom van belang dat de “juridische infrastructuur” van een bedrijf bij de tijd blijft.

Als voorbeeld kunnen we de arbeidsvoorwaarden nemen; die zijn met ingang van 1 juli 2015 ingrijpend veranderd. Daarin wordt het lastiger een werknemer te ontslaan zonder daarvan een fatsoenlijk dossier te kunnen overleggen. Dossiervorming is dus altijd een belangrijke vereiste. Ook naar de pensioenen moet continue worden gekeken; daarin blijft het zaak alert te blijven en constant te toetsen. Bij verlenging moet gekeken worden naar de nieuwe voorwaarden. Er gebeurt veel bij de pensioenfondsen en ook in de keuzemogelijkheden. Bij de werkgever ligt de zorgplicht zijn mensen over dergelijke zaken goed te informeren. Ook bijvoorbeeld over de waardeoverdracht; dat de werknemer zijn pensioenopbouw meeneemt als hij verandert van werkgever. Kijk zelf goed na of wijzigingen meegenomen worden en of de regeling nog voldoet.

De leeftijd van AOW gaat versneld omhoog. Met als direct gevolg dat de werknemer langer in dienst blijft. Sluit de arbeidsovereenkomst daar op aan. Breng bovendien het arbeidsbeleid ter sprake!

De nieuwe regeling van de B.V van een aantal jaren geleden heeft het mogelijk gemaakt veel flexibeler met deze rechtsvorm om te gaan.

De bij Van Schaik c.s. werkzame advocaten hebben elk hun eigen aandachtsgebied en bestrijken samen het grootste deel van de juridische praktijk. Wij beschikken over meer dan voldoende kennis om op vrijwel elk rechtsgebied eerstelijns advies en rechtsbijstand te geven. Voor de rechtsgebieden waarop men zelf niet gespecialiseerd is beschikt men over een uitgebreid net van relaties, naar wie cliënten zo nodig verwezen kunnen worden.

ADVIES: Laat eens naar de contracten, algemene voorwaarden en andere juridische zaken binnen Uw onderneming kijken. Zie het als een APK die een auto moet controleren op houd- en betrouwbaarheid!

Van Schaik c.s. maakt kan een vaste prijsafspraak maken voor een dergelijk “keuring” afhankelijk van de grootte van de onderneming.

Contactpersoon mr. F. van Schaik

Top