Van Schaik C.S. / Over ons / Mr. F. van Schaik

Mr. F. van Schaik

Mr. F. van Schaik - Advocaat
Mr. F. van Schaik  Advocaat

Mr van Schaik is na het afronden van zijn rechtenstudie in Leiden vanaf 1983 als advocaat werkzaam, eerst in Alkmaar op een middelgroot kantoor, daarna in Rotterdam en sinds 1992 in Berkel en Rodenrijs.

Mr. van Schaik heeft gekozen voor het voeren van een klassieke algemene rechtspraktijk met bijzondere aandacht voor de rechtsgebieden die van specifiek belang zijn voor de ondernemer in het midden- en kleinbedrijf, meer in het bijzonder het arbeidsrecht en het contracten recht.
Hij beschikt tevens over een ruime ervaring in de behandeling van economische en fiscale strafzaken, deze laatste altijd in samenwerking met een goede fiscalist.

F. van Schaik heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:
– Algemene praktijk
– Personen en familierecht
– Arbeidsrecht

-Strafrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Voorts heeft Mr. van Schaik ook activiteiten buiten de advocatuur ontplooid. Hij is zowel in de overheidsrechtspraak als in de arbitrage actief geweest.

Nevenactiviteiten

Daarnaast publiceert hij ook regelmatig een artikel in een wetenschappelijk tijdschrift of in een wetenschappelijke bundel.
Tenslotte heeft hij als gastdocent aan een aantal Nederlandse en buitenlandse universiteiten gastcolleges gegeven.

Naast juridische nevenactiviteiten is mr Van Schaik ook actief in diverse maatschappelijke organisatie waar hij een bestuursfuncties vervult, zoals het voorzitterschap van het bestuur van het Hospice Lansingerland en het bestuur van het bedrijventerrein Berkelse Poort.

Mede hiervoor in mr Van Schaik in 2023 door Z.M. de Koning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Contactgegevens buiten kantoortijden:

Telefoon privé: 010-4525669
Telefoon mobiel: 06-51182386 dit nummer niet gebruiken binnen de normale kantooruren!

Privéadres:  Kralingseweg 107, Rotterdam

Top